Oplichters op Facebook vragen om geld

Oplichters op Facebook hacken Facebookprofiel en vragen geld.

De politie waarschuwt voor oplichters op Facebook. Deze oplichters hacken het profiel van een Facebook-gebruiker en vragen dan in een Facebook chat bericht om geld.

Jeroen de Pauw uit Wetteren kreeg tijdens het Pinksterweekend de vraag van een van zijn “vrienden” als hij al ooit op het Internet betaald had met Bancontact. Zijn vriend wou iets bestellen maar het lukte niet om te betalen want hij kreeg een foutmelding bij het verwerken van zijn betaling.
Hij vroeg aan Jeroen als hij de betaling wou uitvoeren en beloofde het geld snel terug te geven. Jeroen heeft zijn vriend geholpen en de betaling uitgevoerd. Hij schoot ongeveer 300 € voor. Toen hij zijn vriend een paar dagen later contacteerde wist dee van niets..

Let aub op met de vragen om betalingen te doen. Denk meer dan 2 keer na voor je op zo’n vraag ingaat. Ook al komt het van je beste vriend(in) of zelfs een familielid.
Als je niet zeker bent, bel dan even met de persoon die om je hulp vraagt, want een stem is herkenbaarder dan tekst in een chatbericht.

#KeepitSAFE

Bron : VTM Nieuws