Vervangingsprogramma voor de batterij van de iPhone 5 – Apple Support

Apple heeft vastgesteld dat de batterijen van een zeer klein deel van de iPhone 5-apparaten plotseling een kortere gebruiksduur kunnen vertonen of vaker moeten worden opgeladen. De betreffende iPhone 5-apparaten zijn verkocht tussen september 2012 en januari 2013 en maken deel uit van een beperkte reeks serienummers.

Als uw iPhone 5 deze symptomen vertoont en voldoet aan de onderstaande vereisten om in aanmerking te komen, vervangt Apple kosteloos de batterij van uw iPhone 5.

In aanmerking komen

Als uw iPhone de hierboven vermelde symptomen vertoont en verder goed werkt, gebruikt u de onderstaande controle van uw serienummer om na te gaan of de iPhone in aanmerking komt voor dit programma.

Het serienummer van uw iPhone is gemakkelijk te vinden. Kom te weten hoe.Geef het in op de website van Apple

Procedure voor vervanging

Kies een van de onderstaande serviceopties om uw batterij te laten vervangen. Uw iPhone wordt voorafgaand aan het onderhoud onderzocht om te controleren of die in aanmerking komt voor dit programma en of die goed werkt.

  • Erkende Apple-serviceprovider – Ga hier op zoek naar een serviceprovider.
  • Apple Store – Maak hier een afspraak.
  • Technische support van Apple – Neem contact met ons op.

Volg de onderstaande stappen om uw iPhone 5 voor te bereiden op het batterijvervangingsproces:

Opmerking: als uw iPhone 5 beschadigd is en bijvoorbeeld een gebarsten scherm heeft dat het vervangen van de batterij verhindert, moet dat probleem eerst worden opgelost voordat de batterij kan worden vervangen. In bepaalde gevallen kunnen kosten in rekening worden gebracht voor de reparatie.

Aanvullende informatie

Apple kan de reparatie beperken tot het oorspronkelijke land van aankoop. Voor iPhone 5-apparaten die zijn gekocht in landen aangesloten bij de EER kan onderhoud in andere EER-landen worden uitgevoerd.

Als u denkt dat uw iPhone 5 dit probleem vertoont en u hebt betaald voor het vervangen van uw batterij, kunt u contact opnemen met Apple over een terugbetaling.

Dit wereldwijde Apple-programma houdt geen verlenging in van de dekking van de standaardgarantie op de iPhone 5.

Het programma biedt dekking voor de betreffende iPhone 5-batterijen gedurende drie jaar na de eerste detailhandelverkoop van het apparaat.

Bron: Vervangingsprogramma voor de batterij van de iPhone 5 – Apple Support